SAMSUN / BAFRA - Kızılırmak İlkokulu

eTwinning projeleri

Şbt

Gün geçtikçe daha da dijitalleşen dünyada eğitim öğretimde de teknolojinin kullnımı hızla artıyor. Okulumuzda her sene yürütülen eTwinning projelerinde öğrenci etkinliklerinde sıklıkla web2.0 araçlarını kullanıyoruz. Dijital etkinlik ve oyunlar öğrencilerinin derse aktif katılımını sağladığı gibi öğrenmeyi de eğlenceli ve etkili hale getiriyor. Bugün de öğrencilerimizden bazıları sınıf arkadaşlarına projelerde kullandıkları web2.0 araçlarını tanıttılar.

Şbt

Öğrencilerimize sayıların sadece matematik dersinde değil hayatımızın her alanında karşımıza çıktığı ve kullanıldığını göstermeye odaklanan eTwinning projemiz Numbers Numbers Everywhere ilk öğretmen webinarını gerçekleştirdi. Çevrimiçi olarak bir araya proje kurucusu ve üye öğretmenler proje takvimi ve görev dağılımı gibi konularda görüştüler.

Mrt

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Yasemin Tören rehberliğinde dördüncü sınıf öğrencilerimizle yürütülmeye başlanan eTwinning projemizde 10 farklı ülke yer almaktadır. Proje, yüz yüze eğitime başladığımız bu süreçte öğrencileri yeniden okul ortamına adapte etmeyi, Web2.0 araçlarının kullanımını öğretmeyi ve yaygınlaştırmayı, etkili ve uygulamalı dil öğrenimini amaçlamaktadır. Proje kapsamında yapılan çalışmalarda öğrencilerimiz başarılı çalışmalara imza atmakta, dili aktif kullanmakta ve yurtdışındaki yaşıtlarıyla tanışıp iletişim kurmaktadır.

Projelerimize güzel çalışmalarıyla destek vererek okulumuzu eTwinning okulları arasına yazdıran öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Yasemin Tören'in yürüttüğü uluslararası Web2English projesi çalışmalarını tamamlayarak sona erdi. 2020-2021 Eylül ayında başlayıp 12 farklı ülke ve 24 öğretmenle yürüttüğümüz projemizin final ürünü "Elvin and Tuna's Journey" hikaye kitabımıza aşağıdaki bağlantıdan (linkten) ulaşabilirsiniz. Okullarında sınıflarında olmadıkları uzaktan eğitim sürecinde bile harika işler çıkaran proje ekibimize teşekkürler.

Şbt

Kızılırmak İlkokulu çevrimiçi olarak gerçekleştirilen 2. Dönem öğretmenler kurulu toplantısında İngilizce öğretmenlerimizce eTwinning portalı tanıtıldı, öğretmenlerin portala nasıl üye olacakları açıklandı. Ayrıca İngilizce Öğretmeni Yasemin TÖREN yürüttüğü Web2English eTwinning projesini öğretmenlerimize tanıttı.